WhatsApp Hattı:
Frekans Bilgileri: TÜRKSAT 4A Frekans:12265 Polarizasyon:Vertical(Dikey) Sembol Rate 27500 FEC: 5/6
SON DAKİKA

Üniversitede Hazırlık Öğrencilerine Seminer

Bu haber 24 Eylül 2013 - 11:59 'de eklendi ve 4.166 kez görüntülendi.

oryan_tasyon

Türkiye’nin En Fazla Hazırlık Eğitimi Verilen Karabük Üniversitesi’nde Oryantasyon Programları Başladı

 

Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun Hazırlık Sınıflarına yönelik düzenlediği beş günde 11 oturumla gerçekleştirilecek olan oryantasyon toplantısının ilk oturumu gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, Akademik ve İdari Personel ile çok sayıda Hazırlık Sınıfı öğrencisi katıldı.

Hazırlık Sınıfı öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Üniversite tanıtım videolarının izletilerek başlandığı oryantasyon toplantısında açılış konuşmasını yapan Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu; “Dokuz ay sürecek olan eğitim öğretime başlamış bulunmaktayız. Bugün burada toplanmamızın amacı yeni bir döneme girecek olan sizlerle bir araya gelerek daha verimli bir öğretim yılını nasıl geçirebiliriz onları konuşmak üzere toplandık. Geçen yıl en başarılı hazırlık eğitimi veren üniversite başarısına imza attık. Bu yılda sizler için hazırlıklarımızı yaparak eğitim öğretimimize başlamış bulunmaktayız. İngilizce de başarılı olmak demek düzenli ve sürekli çalışma ile dersi derste dinlemeyle gerçekleşebilecek bir durumdur. Üniversitede hedefimiz barajı geçme değil, yeni bilgilerle kendinizi yenileyerek bir başarıya ulaşmaktır. Sizlerin de burada kendinizi geliştireceğinize, yenileneceğinize inanıyor ve yeni eğitim öğretim yılınızda başarılar diliyorum.” dedi.

 

Yeni bir üniversite olmasına rağmen bugüne kadar büyük gelişim gösteren Karabük Üniversitesi’nin artık köklü bir üniversite sayılabileceğini söyleyen  Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Karabük Üniversitesi’ne katılışınızın bugün ilk günü. Üniversiteye gelmiş olmak bir başarı değildir asıl başarı üniversiteden mezun olduktan sonra başlar. Kuruluşumuzun 6.yılındayız. Bugün Dünyayla boy ölçüşür duruma geldik. Türkçe’yi en iyi şekilde konuşmak önemlidir fakat dünyayla entegre olabilmek için İngilizceyi de çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bu yüzden bütün bölümlerimize hazırlık sınıfı koyduk. İleride iyi bir meslek sahibi olmak için bu İngilizce’ nin çok iyi konuşulmasını istiyoruz. Bir rektör olarak bunları anlatıyorum ki hayatımda yaşamış olduğum zorlukları, tecrübeleri sizlerle paylaşıyorum. Hiç bir üniversite rektörü öğrencilerle bu şekilde bir arada olmaz, ben sizleri evladım olarak gördüğüm için bu tecrübe ve birikimlerimi sizlerle paylaşıyorum. 8 bin öğrenciye hazırlık okutmak kolay değil, fakat ben lider insanlar yetiştirmek istiyorum. Hazırlık sınıfları için aylardır çalışıyoruz. Hedeflere ulaşmak için her türlü tedbiri alıyoruz. Bir yılın sonunda hepimiz İngilizceyi belirli bir seviyede öğrenmiş olacaksınız. Yurt dışına çıkma şansınız var. Sizlerde bu şansı değerlendirmeniz gerekir. Dünya sadece Türkçe değil. Dünya ile entegre olabilmeniz için İngilizce şart. 4 yıl sonra dimdik ayakta durmanızı istiyorum. Mesleğinizde iyi olabilirsiniz fakat İngilizceyi iyi bilmiyorsanız iyi bir konuma gelemezsiniz. Ben yabancı dilin öğrenme zorunluluğu olduğunu düşünerek bu konuma geldim ve en genç rektörlerden biriyim. Siz şuanda benden kat kat daha iyi bir konumdasınız. Yükselmeniz sizler için daha kolay ve her şey kendi elinizde. Hayat bir fırsattır. Bu fırsatları değerlendirdiğinizde başarıya ulaşabilirsiniz. Üniversite olarak sürdürülebilir, farkındalık sağlayan bir üniversite konumundayız. Bunların yanında sadece İngilizce bilmekte yetmez.

 

Geçtiğimiz yıl 500 ün üzerinde öğrenci inisiyatifinde etkinlikler gerçekleştirildi. Diğer büyük illerde hizmetler ayağınızda olabilir. Fakat burada tiyatroyu kuracak olanda, senaryoyu yazacak olanda oyunu oynayacak olanda sizlersiniz. Her şey sizlerin elinde. Geçtiğimiz dönem yapılan bir etkinlikte NASA da olan bir Türk Profesör ile görüşülerek uzaktan eğitim verildi. Bu görüşmeyi hazırlayan öğrencilerimiz beni çok mutlu etti. Etkinliği düzenleyen kulüp üyesi arkadaşlarımız etkinliğinin 4 farklı oturumuna katılanlara sertifika vermişlerdi. Bizde bundan etkilendik ve bu yıl sizler 14 konferansa katıldığınız takdirde seçmeli 1 dersten muaf olacaksınız. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin rektörüne çizdiği bir vizyondur. Fırsatlar depolanabilen şeyler değildir. Bu yüzden fırsatlar o an değerlendirmeniz lazımdır. Karabük Üniversitesi tüm öğrencilerine çok güzel fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları kaçırmamanızı elde ettiğiniz tüm fırsatları değerlendirmenizi tavsiye ederim. Üniversite olarak bir aileyiz ve üniversitemizde BİZ duygusuyla hareket edilir. Bugüne kadar kazanmış olduğumuz tüm başarıların altında BİZ’lerin imzası atılmıştır.  Karabük Üniversiteli olmanın onurunu yaşayın. Sizlerde Karabük Üniversitesi ailemize hoş geldiniz. Tüm öğrencilerimin 2013-2014 Eğitim yılının başarılı geçmesini temenni ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın açılış konuşmalarının ardından Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Oya Çepni Önalan; “ 6 yıllık bir üniversite olarak hibe dağılımında 40. sıradayız. Ayrıca Diploma Eki Etiketi olan bir üniversiteyiz bu etiket ile tüm dünyada geçerliliği olan bir diplomaya sahip olacaksınız. Diğer üniversitelerde Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi programlar için yılda bir kez sınav yapılırken bizim üniversitemizde iki kez sınav yapılmaktadır. Sizlerde bu programlardan yararlanabilirsiniz. Bizler için İngilizce eğitiminiz önemli çünkü yarının Türkiye’sine bizlerde katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

Önalan Erasmus, Farabi ve Mevlana programları hakkında öğrencilere detaylı bilgiler vererek sunumunu sonlandırdı.

Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Mustafa Cünük, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Sami Yılmaz ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı adına Tekniker Serkan Şimşek, Daire Başkanlıkları hakkında öğrencileri bilgilendirirken, Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Ayça Aktan’da hazırlık eğitiminin içeriğine dair öğrencileri bilgilendirdi.

 

Oryantasyon Toplantısının ilk oturumu öğrencilerin sorularının cevaplandırması ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.